Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fotograf Dženad Džino snimio jednu od najljepših ramazanskih fotografija

Preuzmite sliku

Jedan od najuspješnijih bosanskohercegovačkih fotografa Dženad Džino objavio je prelijepu ramazansku fotografiju snimlljenu u Jablanici.

Džino je na jednoj fotografiji obuhvatio grad, rijeku Neretvu i okolne planine u trenutku kada je ramazanski top označio kraj posta.

“Prelijepo”, “Svaka čast, sve više napreduješ”, “Spektakularno”, “Bravo Dženade, fotka je spektakularna, sačuvat ću je”, samo su neki od komentara ispod objave koja ima gotovo dvije hiljade lajkova.

Džino inače gotovo svakodnevno objavljuje prekrasne fotografije Jablanice, Prenja i drugih planina, a nedavno je objavio i video na kojem je radio dvije godine tokom čega je pretraživao detektorom metala teren gdje se odvijala “Bitka na Neretvi”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Džino Dženad (@dzenad_dzino)

Jablaničko i Grabovičko jezero, planine Prenj i Čvrsnica, rijeke Neretva, Doljanka i Šanica, samo su neki od prirodnih uslova za razvoj turizma u općini Jablanica.

Na Balkanu poznat kao prestonica pečene janjetine, ovaj grad dočekuje sve ljubitelje hrane koji dolaze iz daleka da je probaju. Dakle, ako želite nešto sasvim autentično, idite na janjetinu koja se polako pekla na otvorenoj vatri.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje