Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fizički obračun u Domu zdravlja Živinice: Zbog čega je na Naila Jusića nasrnuo suprug medicinske sestre

Preuzmite sliku

Popularno

U petak 5. januara u Domu zdravlja Živinice u 14:30 sati došlo je prvo do verbalnog a potom i fizičkog obračuna između dvije muške osobe, potvrđeno je u MUP-u TK za Tuzlanski.ba

Kako saznajemo na glavnog medicinskog tehničara Naila Jusića u hodniku nasrnuo je suprug medicinske sestre koja također radi u živiničkom Domu zdravlja.

U MUP-u TK kao ni u Domu zdravlja Živinice nisu nam mogli kazati zbog čega je došlo do sukoba između Naila Jusića, inače vijećnika SDA u Općinskom vijeću Živinice, i A.Ć. supruga medicinske sestre u Domu zdravlja Živinice.

“Neka policija radi svoj posao” – kazao je kratko pravnik u DZ Živinice.

“Osoba N.J. je policiji prijavila osobu A.Ć. da ga je fizički i verbalno napao na poslu. Kasnije je i A.Ć. policiji prijavio N.J. uz optužbu kako mu je poderao majicu. O cijelom slučaju obaviješten je i dežurni kantonalni tužilac Dražen Milićević dok PS Živinice i dalje radi na prikupljanju dokaza kada je u pitanju ovaj događaj” – kazao je za Tuzlanski.ba Izudin Šarić, službenik za odnose s javnošću MUP-a TK.

Nezvanično saznajemo da je navodno do ovog obračuna došlo nakon što je medicinska sestra koji radi u DZ Živinice od Jusića zatražila objašnjenje zbog čega joj nije isplaćen topli obrok.

Nedugo nakon toga dolazi njen suprug i tada dolazi do verbalnog i fizičkog obračuna između njih dvojice.

Intervenisali su i pripadnici Policijske stanice Živinice, koji će preduzeti sve potrebne mjere u skladu sa zakonom.

Podsjedimo, o teškom stanju u Domu zdravlja Živinice, ranije pisali su članovi Sindikata DZ Živinice, koji su javnosti poslali otvoreno pismo u kojem tvrde da je u posljednjih nekoliko godina u tu ustanovu nezakonito zaposleno oko 70 osoba.

U pismu se tvrdi da se, uglavnom, zapošljava bliža i dalja rodbina aktuelnih političkih političara u Živinicama, članova Upravnog odbora Doma zdravlja, članova Općinskog vijeća itd.

Među spomenutim su, kako piše u pismu, lažni ratni vojni invalid, kafanski borac Nail Jusić koji je zaposlio brata i bratića.

Osim toga, Nail Jusić je prije nekoliko godina napao novinara i snimatelja Federalne TV Omera Hasanovića i Samira Neimarliju i oduzeo im kameru. Nakon privođenja u lokalnu policijsku stanicu odlučio vratiti kameru sa snimljenim matrerijalom.

Zahvaljujući izvještavanju FTV-a Nail Jusić je izgubio status RVI-ja.

Također je krivotvorio uvjerenje o nekažnjavanju izdato od MUP-a Tuzlanskog kantona, a sve kako bi konkurisao za člana UO DZ Živinice.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje