Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fadil Ćerimagić: ‘Reis-ul-ulema je mentor premijeru Novaliću, bolje da ide dok nije napravio veći belaj’

Preuzmite sliku

Sedamdesetpetogodišnji penzioner Fadil Ćerimagić, situiran, iskusan, bio u politici, diplomirani ekonomista, borac Armije RBiH, savjetnik ministra vanjske trgovine u prvoj bh. vladi govorio je u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića na FACE TV o aktuelnim dešavanjima u vezi za pandemijom izazvanom koronavirusom, neminovnom ekonomskom krizom i mjerama koje su predložene od strane Vlade FBiH na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem.

‘Ja inače poštujem samo struku da se razumijemo. A onaj ko nije u struci a zauzeo je poziciju da s turbanom na glavi maltretira ovaj narod mora brzo da ode. Među njima je prvi Fadil Novalić. On je po struci mašinac, a premijer treba da bude ekonomista i to vrhunski ekonomista i veliki organizator. Novalić izvodi svoje skečeve a ljudi umiru’ kazao je na početku razgovora Fadil Ćerimagić i dalje dodaje:

‘Novalić je sahranio dvije kompanije u Gradačcu. On ima dobar pedigree. Mediji o tome ne smiju da govore ali ja smijem. Reis-ul-ulema je njegov mentor i teško ćemo ga skloniti. Bolje da ide sad dok nije proizveo veći belaj, ako napravi veći belaj neka mu je dragi Bog na pomoći.

Kada je u pitanju zdravstveni sistem u BiH Ćerimagić je kazao:

‘Zdravstveni sistem je idealan za umrijeti! Bolnice su mrtvačnice, ne ulazim ja tamo! Meni ne treba ništa, ja ovo pričam zbog onih kojima treba! Odgovorno vam tvrdim da ako se razbolim neću ući niti u jednu zdravstvenu ustanovu u Sarajevu’ – kaže sagovornik.

Također Fadil Ćerimagić se pita zbog čega u Kriznom štabu Federacije BiH nema genetičara Marjanovića i Konjhodžića?!

Ćerimagić je još upozorio na mogućnost socijalnih nemira u Bosni i Hercegovini

‘Žao mi je građana BiH. Zapamti, Senada kada prođe sve ovo, potrošiti će se kupljene zalihe hrane, a neće biti para jer niko ne radi. Ne znam šta će se dogoditi nakon pandemije korone ali se bojim velikih socijalnih nemira. Svi naši državnici su se sakrili, nema ih’- kazao je Fadil Ćerimagić, ekonomista u penziji.

‘Samo idiot može napraviti zabrane koje nema nikakvu alternativu’ – mišljenja je Ćerimagić i dodao i to:

‘Pustio Novalić nas penzionere da izađemo, podignemo penziju i onda možemo uginuti!’ – kazao je. Opširnije pogledajte u video prilogu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje