Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Efendić odgovara Mijatoviću: Prije nekoliko godina stranačkom kolegi je rekao da će doći u Srebrenicu da ga zakolje

Preuzmite sliku

Predsjednik SBiH i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić odgovorio je na žestoku izjavu Vojina Mijatovića, potpredsjednika SDP-a i federalnog ministra razvoja, preduzetništva i obrta.

Mijatović je požurio da će Trojka “pomesti” Efendića na lokalnim izborima i da je to prioritet. Nije dugo trebalo da se oglasi novogradski načelnik.

Vezano | Mijatović: Efendić će biti pometen na lokalnim izborima, drži meni predavanja umjesto da se povuče iz politike

Vojin Mijatović je prije nekoliko godina svome tada stranačkom kolegi Hakiji Mehonjiću rekao da će doći u Srebrenicu da ga zakolje. Na svom zadnjem gostovanju kod Senada prije večerašnjeg govorio je kako se ‘pune šanžeri’ i ide žestok odgovor. Večeras ponovo nešto prijeti. U isto vrijeme ovaj dopredsjednik HDZ-ove i Trojkine Vlade Federacije BiH stalno poziva javnost u Federaciji BiH da Dodiku ništa ne odgovara, da ga ignoriše, jer ga navodno svaki odgovor na njegove prijetnje o podjeli države ‘hrani’. Dok tako eutanizira osjetila javnosti Federacije BiH prema Dodikovim nasrtajima, u isto vrijeme bezkrupulozno nasrće na Efendića i sve one koji vide da je on agent Srbije i srbijanske politike u Bosni I Hercegovini. Uzalud će mu biti i jedno i drugo. To što je nametnut odlukom OHR-a za dopremijera Federacije BiH ne znači da građani Federacije ne znaju i ne vide o kome se radi. Imaju oni odavno i ime za takve…” napisao je Efendić.

Podsjetimo, Stranka za BiH je bila dio Osmorke, ali su na kraju odlučili sa NES-om istupiti i nastaviti djelovanje kao opozicija i na nivou BiH i na nivou FBiH, što im je Trojka zamjerila.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje