Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Edin i Amra Džeko uz djecu oboljelu od raka i tokom praznika

Preuzmite sliku

2020. godina je bila posebno teška za djecu oboljelu od raka i njihove porodica.

Donijela je velike borbe, nove strahove. Pored borbe sa rakom oni su se suočili i s novom borbom, balansiranjem po ivici između korona virusa i svog krhkog zdravlja. Bilo je potebno mnogo odricanja i snage da ostanu koliko toliko snažni kako bi se izborili sa oba problema, ali isto tako je bilo potrebno mnogo ljubavi i podrške od društva i dobrih ljudi.

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” je uz pomoć svojih prijatelja i donatora sve vrijeme bilo tu uz njih.

Praznici su uvijek posebno vrijeme godine kada svi osjete uzbuđenje pred novom godinom, novim izazovima i ljepotama koje nosi sa sobom. Praznici su vrijeme darivanja, ljubavi, podrške i posebnih emocija. Praznici su prilika da drugima uljepšamo trenutak, dan ili život.

Tako su ovi praznici bili posebni za djecu oboljelu od raka, jer su dobili posebnu pažnju od njihovih velikih prijatelja Edina i Amre Džeko.

Edin i Amra su uvijek tu kada zatreba, u lijepim i manje lijepim danima. Oni su oslonac i uvijek sa sobom donose ljubav. Iako ih je pandemija spriječila da fizički budu tu, oni nisu dopustili da ih pandemija spriječi da pokažu da im je stalo i da brinu sve vrijeme. Za ove praznike pripremili su i poslali poklone za mališane koji se liječe na hematoonkološkim odjeljenjima u Sarajevu i Tuzli te su za svakog od njih poslali video poruku u kojoj su izrazili tugu što ih ne mogu posjetiti, ali su im uputili i riječi podrške i ljubavi.

Radost i uzbuđenje kod mališana nisu se mogli sakriti. Ovaj čin ljubavi izazvao je kod njih sreću, radost, ushit, a donio je bezbroj osmijeha. Osmijeh je na kraju jedino što se broji, jer nasmijati dijete u najcrnjim danima, danima kada se bori za život, je nešto neprocjenjivo.

Nakon ovog gesta djeca su dobila novi elan. Raduju trenutku kada će proći pandemija te će imati priliku da uživo sretnu svoje prijatelje Edina i Amru.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , , ,