Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džaferović sa Escobarom razgovarao o svim za BiH važnim pitanjima

Preuzmite sliku

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović na marginama 7. Delfi ekonomskog foruma u Delfima, u Grčkoj, razgovarao je sa specijalnim izaslanikom Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrielom Escobarom, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon sastanka Džaferović je istakao da su razgovarali o svim važnim pitanjima koja se tiču i Bosne i Hercegovine i regiona Zapadnog Balkana.

”Pričali smo sa posebnim naglaskom na potrebu deblokade državnih institucija Bosne i Hercegovine, poništavanju svih neustavnih zakona koje je podržala skupština Republike Srpske”, rekao je Džaferović.

Dodao je da je razgovarano o potrebi poštivanja zakonskog automatizma za održavanje izbora ove godine.

“Bosna i Hercegovina taj zakonski automatizam nikako ne smije da propusti, izbori se moraju održati onako kako je propisano izbornim zakonom”, rekao je Džaferović.

Prema njegovim riječima sa Escobarom je razgovarao i o regionalnoj saradnji, o ruskoj invaziji na Ukrajinu i mogućim refleksijama na Zapadni Balkan.

“Dakle o svim važnim pitanjima koja se tiču Bosne i Hercegovine. Razgovor je bio dobar, korektan i ja sam zadovoljan”, dodao je Džaferović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,