Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džaferović povodom 1. marta Dana nezavisnosti: Konačni cilj BiH je članstvo u EU i NATO savezu

Preuzmite sliku

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao je građanima 1. mart Dan nezavisnosti BiH,.

“Na današnji dan 1992. godine građanke i građani Bosne i Hercegovine dali su svoj glas za suverenu, cjelovitu i demokratsku Bosnu i Hercegovinu. To je bio glas za slobodu i samostalnost, a protiv tiranije i prijetnji nestankom BiH. Generacija koja je izvela našu domovinu na put samostalnosti učinila je epohalnu stvar koja će biti vječno zapamćena u bosanskohercegovačkoj historiji”, naglasio je Džaferović.

Referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine proveden je, naveo je Džaferović, uz strogo poštivanje Ustava Bosne i Hercegovine i međunarodnog prava, zbog čega su sve države svijeta priznale Bosnu i Hercegovinu kao nezavisnu zemlju.

“I danas, 28 godina poslije, vrijednosti koje simbolizira 1. mart – vladavina prava, demokratija i ideja o ravnopravnosti svih građana, ostaju temeljna ideja vodilja ka konačnom cilju, a to jeste sigurna i prosperitetna Bosna i Hercegovina, članica Evropske unije i NATO saveza. Svim građankama i građanima u domovini i dijaspori čestitam 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine”, poručio je Džaferović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje