Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Duraković: U Srebrenici tijesno, sačekajmo glasove poštom, ima sumnjivih detalja

Preuzmite sliku

Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković kazao je na večerašnjoj pres-konferenciji da još uvijek ništa nije poznato kada je riječ o pobjedniku lokalnih izbora u tom gradu.

Duraković je naveo da nije bilo ozbiljnijih incidenata i da je to ono što ohrabruje.

Ovo je sve prelimirano, ne možemo govoriti o finalnim objavama. Ovdje je riječ o redovnim biračima. I prošle izbore je kandidat kojeg je kandidirao SNSD u ovo doba proglasio pobjedu. Glasovi poštom će presuditi ove vrlo tijesne izbore”, kazao je Duraković.

Na upit kako komentariše činjenicu da je njegovi protukandidat Mladen Grujičić već proglasio pobjedu, Duraković navodi da je on bazira svoju pobjedu na redovnim biračkim mjestima.

“Niko ne može znati šta ćemo dobiti putem pošte. To u mnogome može primijeniti situaciju”, dodao je načelnik Općine Srebrenica.

On je kazao da Grujičić ništa nije predstavio građanima, da je svoju kampanju bazirao na ličnim uvredama i nacional-primitivizmu.

“Danas je u Srebrenici bilo tri puta više vozila sa srbijanskim oznakama što nama otvara mogućnost da vidimo kako su neka biračka mjesta skočila rapidno. Ima sumnjivih detalja“, poručio je Duraković de dodao da ne isključuje mogućnost pravnih koraka u cilju osporavanja rezultata na pojedinim mjestima.

Ako kao pojedinac veličate ratnog zločinca, dovoljno vam govori koliko je spreman raditi u interesu svih građana. On i Šešelj su non-stop bili zajedno. Za nas Bošnjake nema smisla razmšljati koliko bi on za nas bio dobar ili loš”, kazao je Duraković. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje