Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Draško Stanivuković kažnjen sa 5.000 KM: “Za mene su interesi grada iznad svega”

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković objavio je da ga je finansijska inspekcija kaznila sa 5.000 KM, jer je izvršio preraspodjelu sredstava za izgradnju Centralnog spomen obilježja.

“Ova kazna ne znači da ovo nije ispravan potez, možda po njihovim ovozemaljskim mjerilima, a po višim vrijednostima kojima uvijek težim, znam da je ovo jedini ispravan potez, i siguran sam da jednoga dana, kada se bude pričalo o ovom spomeniku, nećemo govoriti o izazovima koji su prethodili izgradnji, nego o onome što on predstavlja, a predstavlja naš zavjet i simbol naše slobode”, napisao je nakon toga Stanivuković.

Pored toga, dodao je, traži ga i sudska policija zbog izvršenje presude po pitanju Autoprevoza.

“Za mene su interesi grada iznad svega i mi moramo čuvati našu imovinu. Danas je odblokirana Skupština grada i već 24. augusta očekujemo sjednicu sa mnogo važnih tačaka, a sve je to rezultat kako pritiska nas koji vodimo grad, tako i pritiska naroda”, stoji u zaključku njegovog saopćenja.

Podsjetimo, spor između grada Banjaluka i Autoprevoza oko lokacije (tačnije, Autobuske stanice u Banjaluci) traje dvije decenije.

Konačnu riječ dao je Ustavni sud BiH koji je poništio presudu Višeg privrednog suda u Banjaluci u korist Grada i potvrdio presudu Okružnog privrednog suda da je stara autobuska stanica vlasništvo Autoprevoza.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje