Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dragan Mektić: Imam materijalne dokaze da Dodik ruši Vučića (VIDEO)

Preuzmite sliku

‘U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine vlada vanredna situacija i toj instituciji potrebna je neka vrsta prinudne uprave’, istakao je bh. ministar sigurnosti Dragan Mektić.

Od kako je u vlasti važi za jednog od najotvorenijih, najangažovanijih političara i pokreće velike procese, a posljednji da je jedini upozorio na haos u tužilaštvu, gdje je istakao nevjerovatnu nefunkcionalnost tužilaštva, te korupcije i kriminala unutar samog tužilaštva.

– Mislim da je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zrelo za neku vrstu prinudne uprave. Tamo se definitivno urušila čitava situacija, ne funkcioniše sistem i u posljednje vrijeme se isključivo bave kriminalom, dakle, ne više korupcijom, u sastavu Tužilaštva”, istakao je Mektić.

Po njegovom mišljenju, moraju se promijeniti Krivični zakon i Zakon o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine te, prije svega, ograničiti vrijeme trajanja istraga. Pozvao je i sve zaposlenike, posebno tužioce, da kažu o kakvom je sve kriminalu riječ u Tužilaštvu Bosne i Hercergovine i ko je učestvovao u takvim nelegalnim radnjama.

Pogledajte gostovanje Dragana Mektića u Centralnom dnevniku na FACE TV-u i šta je rekao o saznanjima kako i na koji način Milorad Dodik ruši Aleksandra Vučića. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,