Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Donirao bubreg ženi koju uopšte nije poznavao: “Nije htio ni marke, on je gromada od čovjeka”

Preuzmite sliku

Cvjetko Ćirić zvani Ćiro s ponosom je dočekao povratak kući u Lopare nakon velikoga humanog čina kojim je spasio život Zorici Dokić iz Bijeljine.

Iako je nije poznavao, odlučio je donirati joj bubreg. Operacija je obavljena u bolnici u Turskoj, prenosi N1.

Operativni zahvati su uspješno završeni, a Zorica je ostala u Turskoj zbog daljnjega praćenja poslijeoperativnoga stanja.

– Kako da te nazovem? Imam brata jednog, a ti si mi drugi. Hvala ti, brate, što si me oslobodio muka. Ovaj čovjek je čovjek ogromna srca. Čovjek koji se sam ponudio da me spasi bez ijedne marke. Nije htio novac uzeti ni kako bi izvadio pasoš, a kamoli za što drugo. Čovjek koji je dokazao ljudskost, humanost. Njegov postupak nema cijenu. Dok sam tragala za donorom, nailazila sam na mnoge ucjene i traženja velikih količina novca, a Ćiro bez ijedne marke i vi vidite koja je ovo gromada od čovjeka. Legenda! Znači, ima još ljudi velika srca. Hvala ti, brate, nikad ti ne mogu zaboraviti. Kažem, imam jednog brata, ti si mi drugi – stoji u objavi Zorice Dukić na Facebook stranici Udruženja žena Milina Sela.

Uz ovu objavu objavljena je i fotografija na kojoj su Zorica, Cvjetko, prevoditeljica Mubera i koordinator Selen, prenosi BN.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje