Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dodikove vile, novac, avioni: Rogatica oblijepljena plakatima

Preuzmite sliku

Avioni, vile, novac… da li je vama ovako dobro? U nekoliko ulica u Rogatici osvanuli su plakati na kojima njihov autor poručuje građanima, prolaznicima, biračima “ako vam je ovako dobro, onda ništa”.

Ovo je samo jedan u nizu poteza nezadovoljnih građana u bh. entitetu RS koji sve češće izražavaju neslaganje sa politikom vladajućeg SNSD-a upravo na ovakav način.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik na ovim je plakatima prikazan kao čovjek koji uživa u izobilju, u vilama, vikendicama, novcu, avionima… Suprotno od toga, na donjem dijelu plakata prikazani su građani koji rove po kontejnerima. Pored jednog od kontejnera je i žena u promotivnoj majici SNSD-a, čija se fotografija prije nekoliko dana brzo proširila društvenim mrežama.

  • dodik-vile
  • Rogatica je samo jedno od mjesta u RS-u gdje svako malo osvanu ovakvi plakati. Nedavno su građani u Banjoj Luci na jednoj od gradskih pasarela postavili natpis “Mama hvala za posao! Tvoj Filip”. Ovaj natpis se pojavio nakon što su mediji objavili da je sin premijerke RS-a Željke Cvijanović dobio posao u Elektroprenosu BiH, što je ocijenjeno kao primjer nepotizma. (Klix.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,