Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dodik: U januaru planiramo da vratimo zakon Paddyja Ashdowna

Preuzmite sliku

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, nakon sastanka vladajuće koalicije u entitetu Republika Srpska, kazao je da će sutra uputiti NSRS prijedlog za održavanje posebne sjednice u što kraćem roku, gdje će na dnevni red staviti informaciju o zakonima koji su preneseni na državni nivo, posebno na odbranu, VSTS i poreze.

To će, obrazložio je Dodik, biti objedinjeno u jednom tekstu prijedloga.

“Ostajemo pri onome odranije. Osnovno je da će se razmatrati informacija o prenosu nadležnosti, odnosno, vraćanje na Dejtonske nadležnosti. Daćemo rok od šest mjeseci da se predloži normativ, a već u 1. mjesecu planiramo da vratimo zakon Paddyja Ashdowna o raspolaganju vojnom imovinom”, naveo je lider SNSD-a.

Nakon ovoga ide se u izradu akcioni plan jer su “svi dokumenti veoma obimni”. Milorad Dodik je poručio kako više neće komentarisati opoziciju, ali..

“O opoziciji više neću da komentarišem. Današnje razgovore pokušavaju da prenesu na svoj način. Ono što je Escobar rekao nakon njegovog i Šarovićevog razgovora je da je pridobio opoziciju da ne učestvuje o ovome”, zaključio je.

Ovu odluku podržali su o drugi predstavnici vladajuće koalicije, ponavljajući da će sve biti urađeno legitimnim sredstvima i da rata, naglašavaju, neće biti, kako to dio javnosti komentariše. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,