Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dodik poziva na veliki miting slobodarskog srpskog naroda: Jasno ćemo poručiti da ne možemo živjeti sa muslimanima

Preuzmite sliku

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je da isti dan, u četvrtak, u Narodnoj skupštini Republike Srpske bude usvojen izvještaj Međunarodne komisije za Srebrenicu

U Banjoj Luci, na Trgu Krajine, u četvrtak, 18. aprila, “biće održan veliki narodni miting ‘Srpska te zove‘, na kojem će biti iskazano nezadovoljstvo povodom inicijative da se u Generalnoj skupštini UN-a usvoji rezolucija o Srebrenici”.

Organizatori, kako prenosi ATV, poručuju da se Republika Srpska nalazi pod najvećim udarima u svojoj poslijeratnoj historiji.

“Sve ono za šta su se u Odbrambeno-otadžbinskom ratu borili i izborili najbolji sinovi naše Republike, danas žele da nam u miru oduzmu. I nije im dovoljno to što pokušavaju da nam otmu ono od čega živimo, našu imovinu, resurse, šume, rijeke i plodno zemljište. Nije im dovoljno to što žele da nam ospore pravo da slavimo naš 9. januar, čime svjedočimo da je Republika Srpska rođena u miru, a ne u ratu“, navode organizatori.

Dodik je u telefonskoj izjavi za Srnu iz Atine naveo da će na tom skupu biti ukazano da su svi oni iz srpskog naroda koji su počinili zločine u prošlom ratu osuđeni i utamničeni i da je hajka koja se vrši nad srpskim narodom prevršila svaku mjeru, prenosi RTRS.

– Sa ovog mitinga jasno ćemo poručiti da ne možemo da živimo sa muslimanima, odnosno Bošnjacima koji nas uporno kleveću i nameću nam odgovornost tamo gdje ne postoji, poručio je Dodik.

On je napomenuo da Srbi moraju biti svjesni situacije u kojoj se nalazi srpski narod i bh.entitet Republika Srpska.

-Stoga pozivam da u četvrtak u NSRS usvojimo zajedno izvještaj Međunarodne komisije za Srebrenicu, a da se poslije podne okupimo na velikom narodnom mitingu, naglasio je Dodik.

On je naveo da će miting koji je zakazan za 18.00 sati na Trgu Krajine biti “veliki miting slobodarskog srpskog naroda koji će poručiti da su Srbi častan, pošten, historijski narod”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje