Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dodik pokušao opravdati današnju provokaciju na putu Bratunac – Potočari

Preuzmite sliku

Lider SNSD-a pokušao je opravdati očiglednu provokaciju koja je danas napravljena uoči komemoracije i ukopa žrtava na godišnjicu genocida u Srebrenici koja se održava u ponedjeljak 11. jula.

Nakon što su danas na putu koji iz Bratunca vodi ka Memorijalnom centru Potočari prvo postavljene, pa potom nakon intervencije policije uklonjene fotografije poginulih pripadnika Vojske Republike Srpske čiji su pripadnici i izvršili genocid, o svemu se na Twitteru oglasio i Dodik.

Dodik je u objavi na Twitteru rekao da fotografije ubijenih Srba na putu od Bratunca do Srebrenice ne bi trebalo da vrijeđaju nikoga, a posebno ne potomke bošnjačkih žrtava.

“Oni bi čak najbolje mogli da shvate očaj srpskih porodica čiji su srodnici na njima. S razlikom da za njihovu smrt niko nikada nije odgovarao”, napisao je Dodik na Twitteru.

Podsjećamo, na putu koji iz Bratunca vodi ka Memorijalnom centru Potočari uoči obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, na dužini nešto većoj od dva kilometra, postavljen je niz fotografija.

Fotografije su postavljene s desne strane magistralnog puta, u pravcu Potočara, a uoči obilježavanja 27. godišnjice genocida u Srebernici.

Navodno se radi o fotografijama poginulih pripadnika Vojske Republike Srpske čiji su pripadnici i izvršili genocid.

Policija je nedugo nakon postavljanja fotografija naredila njihovo uklanjanje, nakon čega su slike samo prebačene na privatne posjede, tačnije u dvorišta kuća koje se nalaze u blizini ceste.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje