Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dodik: Ovdje neko debelo laže. Schmidt i Murphy su u patološkoj simbiozi

Preuzmite sliku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas kako RS ne može da prihvatiti živjeti u uslovima nametnutih propisa.

Komentarisao je najavu Schmidta o mogućnosti nametanja Izbornog zakona BiH i rekao da ako prođe nametanje, Schmidt tu neće stati i nametnut će i zakon o imovini.

“Schmidt nema ništa ni sa imovinom ni sa izbornim procesom, to je vlasništvo naroda koji žive u BiH. Ako krenete na to, onda mi moramo preduzeti mjere, a mi smo rekli koje ćemo mjere preduzeti”, poručio je.

“To bi značilo poništenje svih izrečenih vrijednosti do sada, pa i onih o EU o kojima smo slušali, pogotovo u posljednje vrijeme kada su dali BiH pregovarački status”, maglasio je Dodik.

“Onda je to sve laž. Neko laže debelo ovdje. Ili se radi o tome da se nekoliko dana nakon odluke u Briselu pojavljuje neko ko to sve ruši, a ruši taj koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik, koji isključivo sluša američkog amabasadora u BiH Michaela Murphyja. Njih dvojica u jednoj patološkoj simbiozi pokušavaju nametnuti što veće zlo svim narodima u BiH“, rekao je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje