Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dodik: O kakvom EU putu priča Nikšić, ko će pregovarati, da neće možda Schmidt?

Preuzmite sliku

Dodik navodi da postoji samo jedno rješenje, da Schmidt i strane sudije odu i da se ponište, kako kaže, njegove brljotine

O kom evropskom putu priča premijer FBiH Nermin Nikšić, ko treba da pregovara sa EU? Da neće možda nelegitimni visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt, upitao je predsjednik entiteta RS Milorad Dodik.

– Nikšić izađe i javno kaže da smo imali dogovoreno 99 posto stvari u vezi s izbornim zakonom, ali, eto, Schmidt je nametnuo i to je okej, šta da se radi, treba nastaviti raditi na evropskom putu. O kojem evropskom putu on priča? Ko treba da pregovara sa EU? Da neće možda Schmidt? – upitao je Dodik.

Dodik navodi da su takvi ljudi politički lažovi.

– Bez ikakvog srama lažu sve u BiH. Srušili su svaki dogovor koji se nije dopao Amerikancima. Klimaju glavom na sve što im se kaže i kao treba da radimo s njima. Šta raditi s nekim ko nema kapacitet da donese odluku. Danas pristanu, sutra odustanu i mole Schmidta da ih izvuče jer se Amerikancima ne sviđa – kaže Dodik.

Dodik navodi da postoji samo jedno rješenje, da Schmidt i strane sudije odu i da se ponište, kako kaže, njegove brljotine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,