Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dodik nastavlja prozivati članicu CIK-a: “Lažnim suzama prikriva stvarni susret sa Šarovićem”

Preuzmite sliku

Milorad Dodik, lider SNSD-a i kandidat za predsjednika RS na održanim Općim izborima, izjavio je danas da članica Centralne izborne komisije BiH Vanja Bjelica Prutina “lažnim suzama prikriva stvarni susret sa predsjednikom SDS-a Mirkom Šarovićem i nezakonite radnje i protivzakonito glasanje”.

Dodik time nastavlja prozivati članicu CIK-a Vanju Bjelica Prutina.

“Članica CIK-a lažnim suzama prikriva stvarni susret s Mirkom Šarovićem i nezakonite radnje i protivzakonito glasanje. Skrivajući se iza pola i porodice, Vanja Bjelica Prutina pokušava da izazove saosjećanje onih koje je svojim nezakonitostima ponizila.

Jedino na šta se može pozivati na tom mjestu su Ustav i zakoni, ali je dužna i da ih poštuje. To nas sve obavezuje!”, napisao je Dodik na Twitteru.

Podsjetimo, Vanja Bjelica Prutina, emotivno se danas obratila na sjednici CIK-a, rekavši da je sigurnosno ugrožena, te da joj se stavlja meta na čelo zbog odluke o ponovnom kontrolnom brojanju za nivo predsjednika/potpredsjenika RS.

CIK je ranije odlučio da se zbog utvrđenih nepravilnosti ponovo broje glasovi za predsjednika RS, a Dodik je nakon toga najavio tužbe protiv svih članova CIK-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje