Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dodik nakon što je vrijeđao porodicu Đoković: “Hvala za moju neprospavanu noć”

Preuzmite sliku

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da se “Radio-televizija Srbije, djelujući iz zasjede, iz njima znanih razloga, odlučila na krajnje neprofesionalan način, da djeluje u formi sačekuše i time poljulja njegovo inače visoko povjerenje u tu nacionalnu medijsku kuću”.

“Gostujući u sinoćnjoj emisiji “Oko” RTS-a iznio sam svoj stav o svim postavljenim pitanjima, otvoreno, jasno, precizno, kao i uvijek. Moj odnos prema voditelju emisije Gorislavu Papiću ostaje pun poštovanja i uvažavanja. Porodica Đoković je časna, ali izložena raznim neprijatnostima i podmetanjima od onog dijela Srbije koja ne može da im oprosti uspjeh”, istakao je Dodik.

Vezano | Dodik vulgarno izvrijeđao Đokoviće: Teški u pi**u materinu, u poslu ciganija poprilična

Predsjednik RS je naglasio da se iz dijela koji se pojavio na društvenim mrežama, a koji je dio kratkog razgovora s voditeljom Papićem pred sami početak snimanja emisije, jasno vidi da govori o pojedinim članovima tima koji nisu bili na visini zadatka, ni u pripremi ni u toku turnira.

“Žao mi je što sam ovim povodom doživio razočarenje u RTS. Nastavit ću da poštujem i uvažavam uspjeh neponovljivog Novaka Đokovića i da kao i do sada poštujem i cijenim njegovu porodicu. Završit ćemo sve dogovore u vezi s turnirom “Srpska open”. Drago mi je što sam upoznao menadžerske i rukovodeće sposobnosti Đorđa Đokovića i ostajem veoma zahvalan na činjenici da je turnir ove godine održan u Banja Luci.

Izvinjavam se ako je špekultivni prikaz na mrežama povrijedio članove porodice Đoković. Mene jeste. Hvala RTS-u za moju neprospavanu noć. Ne mogu da vjerujem da su to uradili na ovako gnusan način. Kao iskreni poštovalac Novaka Đokovića i kao tenisera i kao čovjeka, želim svu sreću njemu i njegovoj porodici. Srđanu i Đorđu uspjeh u svemu”, poručio je Dodik.

On je naveo da će u njemu uvijek imati prijatelja i poštovaoca, i da taj njegov odnos prema porodici Đoković neće moći da ugroze nikakva podmetanja i medijski neprofesionalizam.

“RTS je izgubila nekoga ko je, nažalost, mislio da ima nade za profesionalizam u medijima”, zaključio je Dodik.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje