Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dodik nakon sankcija njegovoj djeci: U jeku sukoba na Bliskom istoku i Ukrajini oni imaju vremena za moju porodicu

Preuzmite sliku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik reagovao je na sankcije koje je danas Ministarstvo finansija Sjedinjenih Država uvelo njegovoj djeci, Igoru i Gorici Dodik.

Dodik je u izjavi za Srnu rekao da “SAD na crnu listu stave i nerođenu djecu njegove porodice, neće im proći plan uništenja Republike Srpske dok je on predsjednik”.

“Drago mi je što su s liste skinuli sina Radovana Karadžića, i vjerovatno u strahu da na toj listi nema djeteta predsjednika Republike Srpske brže bolje su stavili i mog sina i moju kćer”, istakao je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše to što su SAD uvele sankcija njegovoj djeci, Igoru i Gorici, Dodik je rekao da nije začuđen tom odlukom znajući da “američki ambasador u BiH bjesni po Sarajevu.”

Vezano | Prva reakcija Gorice Dodik na američke sankcije 

“Samo sam iznenađen da u jeku sukoba na Bliskom istoku i Ukrajini, SAD imaju vremena za moju porodicu. Kad smo kod porodica, i sinova i kćeri, meni i svjetskoj javnosti je poznato da je upravo sin američkog predsjednika u središtu korupcionaške afere”, izjavio je Dodik, koji je na spomenutoj “crnoj listi” još od ranije.

Od danas su na spisku i njegova djeca, a pored njih, naveden je i restoran “Agape” u vlasništvu Gorice i Ivane Dodik, kompanija “Agrovoće” koja se dovodi u vezu sa Goricom, kao i kompanija “Fruit Eco” koja se dovodi u vezu sa Igorom Dodikom, ali i kompanija “Global Liberty” koja se dovode u vezu sa Igorom i Goricom.

Dodik se također nalazi i pod sankcijama Velike Britanije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,