Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dodik: Komšić izabrao Banjaluku za prvu neslužbenu posjetu inostranstvu

Preuzmite sliku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je zanimljivo da je član Predsjedništva BiH Željko Komšić za prvu neslužbenu posjetu u inostranstvu izabrao Banjaluku.

“To je najobičniji provokator i folirant, koji nema šta da traži u Banjaluci. Bolje da je otišao u Livno, umjesto što nas provocira i vrijeđa”, naveo je Dodik.

On je istakao da su Komšića muslimani podmetnuli u Predsjedništvo da tamo glumi lažnog Hrvata i pravi samo štetu.

“Za ove četiri godine mogao sam se uvjeriti da je duboko ostrašćen u mržnji prema svemu što je srpsko i hrvatsko i da je štetočina, koja svojim pristupom najviše doprinosi raspadu Bosne”, napisao je Dodik na Twitteru.

On je naveo da BiH ne može uspjeti na provokacijama Komšića i sličnih, koji se danas okupljaju po Banjaluci obilježavajući nepostojeći praznik.

“Jedini način da se produži opstanak BiH je da se poštuje unutrašnji dogovor tri konstitutivna naroda i da se uvažavaju njihovi stavovi”, rekao je Dodik.

On je navo da da postoji nikakvo ljepilo intervencija međunarodnog faktora koje će sastaviti i zalijepiti raspalu BiH dok se narodi u njoj ne dogovore, i to svi moraju da shvate.

“To nepoštovanje stranaca vidimo i danas, dok šalju licemjerne čestitke za nepostojeći dan, iako dobro znaju da ova zemlja nema zakon o praznicima.

Takav njihov pristup drži ovu BiH zarobljenom i doprinosi da je svakim danom ima sve manje”, naveo je Dodik.

U takvim okolnostima, dodao je on, jedina trajna i sigurna činjenica je Republika Srpska, koja je budućnost, a upitno je da li će u toj budućnosti biti BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje