Ponedjeljak, 17. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dizdar apelovao da se rasvijetle nemili događaji kod Lukavca: Očekujemo hitnu reakciju

Preuzmite sliku

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetio je danas povratnike u mjesnoj zajednici Tumare kod Lukavca, te apelovao na istražne organe da rasvijetle posljednja dešavanja u ovom mjestu.

Naime, prije nekoliko dana nestala je povratnica inicijala J. Đ. za kojom se traga. Također, postoje informacije da je zabilježen i fizički napad na povratnike u ovom mjestu.

Zbog toga, Dizdar se danas na terenu informirao o događajima, obećao je pomoć resornog ministarstva u izgradnji infrastrukture, te ukazao na neophodno djelovanje istražnih organa, saopćeno je

“Apelujem na istražne organe da rasvijetle ove događaje. U posljednje vrijeme svjedočimo kako napadima na povratnike, tako i na kreiranje ambijenta u kojem će njihov život biti otežan. Danas smo tu da damo podršku povratničkoj zajednici. Insistirat ćemo na povećanju sigurnosti povratnika, tako u Lukavcu, tako i u drugim povratničkim mjestima. Očekujemo hitnu reakciju svih nadležnih i zaštitu povratnika koji s pravom imaju bojazan za vlastitu sigurnost”, izjavio je Dizdar.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,