Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Direktor JU ZP Konjuh fizički nasrnuo na predstavnike pokreta Karton revolucija

Preuzmite sliku

Predstavnici pokreta Karton revolucija izdali su saopćenje za javnost u kojem navode kako su pretrpjeli fizički nasrtaj u prostorijama JU ZP “Konjuh” od strane direktora ove javne ustanove.

Čitav događaj su zadokumentovali mobilnim telefonom i snimak objavili na kanalima svojih društvenih mreža.

@kartonrevolucija Direktor je fizički nasrnuo na nas zato što zahtjevamo da radi svoj posao. Dijelite ljudi ovaj video. Država i zakon su poraženi. Ako ne pružimo otpor nestat ćemo sa lica zemlje. Cijeli video pogledajte na fb kanalu Karton revolucija. #kartonrevolucija #bosnaihercegovina #anticorruption ♬ original sound – Karton revolucija

Naime, nakon što je Adi Selman telefonski kontaktirao JU ZP “Konjuh” sa ciljem dobijanja informacije dokle je došao proces postavljanja kamere i video nadzora pokrenut prije pola godine, direktor JU ZP “Konjuh” Sead Avdić je spustio slušalicu.

Nakon toga je naredio uposlenicima da se ne javljaju na telefon. Razlog toga je izbjegavanje davanja informacije kada će se uspostaviti zaštita planine Konjuh jer direktor Sead Avdić ima zadatak da blokira procese u interesu grupa koji ne žele uspostavljanje kontrole na strani Kladnja.

Adi Selman i Nedim Musić su posjetili Javnu ustanovu na način da su u trenutku ulaska u prostorije javne ustanove vršili i poziv. Na video sadržaju se vidi i čuje kako telefon zvoni kao i komentar direktora (“ovi neće odustat”). Direktor javne ustanove nakon što je vidio da se nalazimo u prostorijama i javno dokumentujemo sve narsnuo je na nas pokušavajući nas istjerati iz prostorija i onemogućiti da dokumentujemo njegov nerad.

Dalji tok događaja je detaljno opisan na video sadržaju.

Ovim putem vas pozivamo da se u skladu sa mogućnostima zainteresujete za stanje na planini Konjuh jer situacija koja se događa je zaista alarmantna. Mi smo kao pokret iscpili sve zakonske mogućnosti koje smo imali na raspolaganju, navode iz pokreta Karton revolucija.

Ukoliko vas zanima dublji kontekst čitavog stanja u ovom slučaju sve informacije možete dobiti na linku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje