Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Direktor IDDEEA-e BiH, prof. dr. Almir Badnjević, učestvovao na Molitvenom doručku u Washingtonu

Preuzmite sliku

Direktor Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine – IDDEEA, prof.dr. Almir Badnjević, na poziv članova američkog Senata prisustvovao je Molitvenom doručku u Washingtonu, koji je održan 01. februara, a tokom kojeg se učesnicima između ostalog obratio predsjednik SAD-a, Joe Biden.

Događaj u Washingtonu okupio je više od 3000 uglednih zvanica, među kojima i članove američkog Kongresa, političare, biznismene, vjerske lidere i druge renomirane goste iz društvenog i privrednog života iz SAD-a i 127 zemalja iz cijelog svijeta.

I ovog puta učesnici Molitvenog doručka tradicionalno su poslali poruke mira i solidarnosti sa posebnim fokusom na Ukrajinu i Gazu, kao i svih prethodnih godina, počevši od 1953. godine, kada je ovakav događaj upriličen po prvi put od strane tadašnjeg predsjednika SAD-a.

Navedeni događaj je odlična prilika za upoznavanje sa nekim od najutjecajnijih ljudi na svijetu,
ostvarivanje saradnji među državama, te jačanju odnosa među državama. Pored toga, BiH delegacija je imala priliku i da se sastane sa 4 američka kongresmena sa kojima su razgovarali o jačoj podršci SAD prema Bosni i Hercegovini.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje