Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

DF o prioritetima u TK: Izgradnja stadiona Tušanj, uvođenje biomedicinski potpomognute oplodnje na UKC-u Tuzla, jačanje policije…

Preuzmite sliku

Čelni ljudi Demokratske fronte (DF) u Tuzlanskom kantonu (TK), danas popodne, održali su sastanak na kojem su razgovarali o mjerama koje bi izvršna vlast u TK trebala provoditi u narednoj godini, potvrđeno je za Faktor.

Planirano je da sutra u prostorijama Skupštine TK bude održan sastanak koalicionih partnera odnosno delegacija DF-a i Stranke demokratske akcije (SDA), a predstavnici DF-a prezentirat će stavove koje su danas zauzeli.

– Ostajemo pri svim mjerama koje su do sada dogovorene, poput Kampusa Univerziteta u Tuzli, porodiljskih naknada, jačanja policijskih snaga i civilne zaštite, u smislu ljudskih kapaciteta i opremanja… Tražit ćemo u narednoj budžetskoj godini i jačanje robnih rezervi, kao i uvođenje biomedicinske oplodnje na Univerziteskom kliničkom centru (UKC) Tuzla. Također, spremni smo pokrenuti izgradnju stadiona Tušanj, na način da kanton učestvuje sa 50 posto sredstava, ukoliko postoji spremnost grada – kaže Zlatan Begić, predsjednik Kantonalnog odbora DF-a.

Dodaje da će predstavnici DF-a tražiti i značajno povećanje sredstava za kulturu i mlade, kao i analizu normativa i zakona u svim oblastima, posebno onima gdje smo se uvjerili da imamo loše propise.

– Treba ići u detaljnu analizu kada su u pitanju javni pozivi i poticaji da bi imali viši nivo nadzora i trasparentnosti – kaže Begić.

Na sastanku će, kako saznajemo, biti riječi o prioritetima u radu Vlade TK za narednu godinu, u skladu s kojima će biti koncipiran i budžeta TK, koji bi se već ove sedmice u formi nacrta trebao naći pred ministrima, a zatim i pred skupštinskim zastupnicima. Prisutni će biti predsjednici klubova obje stranke, kao i svi ministri i premijer.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,