Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Despoti stigli u Istočno Sarajevo, Zelene beretke najavljuju barikade

Preuzmite sliku

Policijska vozila Despot i Vihor stigla su u Istočno Sarajevo gdje će učestvovati u obilježavanju 9. januara, neustavnog Dana RS.

Vlati u RS, povodom neustavnog praznika najavile su “svečani defile” dok su boračka udruženja iz FBiH najavila proteste.

Iz udruženja Zelene beretke najavili su da će se “narod samoorganizovati” i spriječiti dolazak vozila koja kreću na neustavnu proslavu.

“Pozvat ćemo narod na samoorganizaciju da spriječe ulazak tih vozila i da se naprave barikade” u svom je saopštenju naveo Muhamed Švrakić, predsjednik Udruženja Zelene beretke.

Poručili su i da “svi učesnici koji idu na tu neustavnu proslavu, svi autobusi i borbena vozila trebaju biti vraćena sa teritorija Kantona Sarajevo“.

Današnje fotografije iz Istočnog Sarajeva pokazuju da su tamo već borbena vozila Despot. Radi se o borbenim vozilima koja su 2019. “predstavljena javnosti” 2019. godine u defileu povodom neustavnog Dana RS u Banjaluci.

Pored borbenih vozila Despot, u Istočnom Sarajevu smo primjetili i vozila sličnih karakteristika VIihor kao i pripadnike specijalne jedinice MUP-a RS u ulici Stefana Nemanje. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje