Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Denis Bećirović ponudio pomoć stanovništvu USK, moguće i angažovanje Oružanih snaga BiH

Preuzmite sliku

Radnu posjetu poplavljenim područjima u Unsko-sanskom kantonu (USK) član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović počeo je u Kulen Vakufu.

Bećirović je zajedno sa gradonačelnikom Bihaća Elvedinom Sedićem razgovarao s mještanima poplavljenog područja Kulen Vakufa, gdje je proglašeno stanje prirodne nesreće zbog poplava izazvanih obilnim padavinama.

Tokom obilaska ugroženog područja uvjerio se u razmjere poplava i štete, te je ponudio konkretnu pomoć stanovništvu poplavljenih područja.

Bećirović je informisan o svim mjerama koje se trebaju poduzeti da bi se stanovnici i njihova imovina zaštitili.

O načinima pomoći Bećirović je jučer i telefonom razgovarao s gradonačelnicima općina ugroženih poplavama u Krajini.

Tokom obilaska popljavljenih područja Bećirovića su informisali pripadnici civilne zaštite i lokalne službe o operacijama zaštite stanovništva i njihove imovine od poplava, kao i naporima na saniranju nastalih šteta u gradu Bihaću.

Bećirović je istakao da će u slučaju zahtjeva civilnih vlasti, zatražiti i angažovanje Oružanih snaga BiH da sa svojim resursima i kapacitetima sudjeluju u prevenciji i saniranju posljedica poplava.

Poručio je da će i dalje pažljivo pratiti stanje u poplavama ugroženom području kako bi se blagovremeno mogla pružiti pomoć stanovnicima naselja koja su pretrpjela štetu proteklih dana.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje