Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Demokratska fronta TK: Nećemo dozvoliti ukidanje porodiljske naknade

Preuzmite sliku

Kantonalni odbor Demokratske fronte Tuzlanskog kantona izražava svoje zaprepaštenje i sa rezignacijom odbija neodgovorne navode premijera Tuzlanskog kantona gospodina Irfana Halilagića o namjerama da se izvrši udar na vrlo osjetljivu populaciju trudnica i porodilja, putem izjave da “ne isključuje mogućnost redefinisanja mjera” kroz moguće ukidanje porodiljskih naknada.

Obavještavamo javnost Tuzlanskog kantona da je ova izjava premijera Halilagića data bez ikakvih konsultacija sa ostalim članovima Vlade Tuzlanskog kantona iz reda Demokratske fronte, te bez ikakvih konsultacija sa zastupnicima Demokratske fronte u Skupštini Tuzlanskog kantona.

Demokratska fronta neće dozvoliti bilo kome, uključujući premijera Halilagića i ministra finansija Suada Mustajbašića, da na bilo koji način dovedu u pitanje isplatu porodiljskih naknada. Demokratska fronta TK čvrsto i bezuslovno stoji iza svojih predloženih mjera uključujući i porodiljske naknade.

Podsjećamo javnost Tuzlanskog kantona kao i koalicione partnere da su porodiljske naknade bile jedan od prioritetnih zahtjeva Demokratske fronte i jedan od razloga za ulazak u vlast na području Tuzlanskog kantona.

KO DF TK će pravovremeno informirati javnost o svojim budućim potezima kako u pogledu ovog pitanja, tako i u pogledu drugih otvorenih pitanja koja se u posljednje vrijeme nameću kao gotovo nepremostiva prepreka za funkcionisanje i dalji opstanak aktuelne skupštinske većine, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje