Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Cvijanović u Abu Dabiju s ministrom el Sajegom: Ogroman prostor za poboljšanje saradnje

Preuzmite sliku

Član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović boravi u jednodnevnoj posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje je danas u Abu Dabiju razgovarala s državnim ministrom ekonomije i trgovine u Ministarstvu vanjskih poslova Ahmedom el Sajegom.

Tokom sastanka je istaknuto da su bilateralni odnosi dviju zemalja veoma dobri, bez otvorenih pitanja, sa ogromnim prostorom za poboljšanje, kako privrednih i trgovinskih veza tako i drugih vidova saradnje, prvenstveno u domenu obrazovanja.

Sagovornici su naglasili značaj odluke o ukidanju viza za državljane BiH prilikom putovanja u UAE, izrazivši očekivanje da će to dati dodatni podstrek razvoju saradnje u oblasti turizma.

Razgovarano je i o zaključivanju sporazuma o unapređenju i zaštiti investicija između BiH i UAE čije je usaglašavanje u završnoj fazi, a koji bi trebao biti potpisan tokom ove godine.

Cvijanović je upoznala sagovornika s aktuelnim političkim i ekonomskim prilikama, kao i o najznačajnijim investicijskim i turističkim potencijalima u BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,