Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Cvijanović opisala Milorada Dodika i Mladena Ivanića

Preuzmite sliku

“Osnov platforme SNSD-a je jaka Republika Srpska, koja neće biti desetkovana, okrivljena, izmrcvarena i uništavana samo zato što se to nekom politički ne sviđa”, rekla je potpredsjednica ove partije Željka Cvijanović.

“To je osnov iz čega sve drugo treba da se razvija. Republika Srpska je garancija našeg opstanka i naših života. Otvoreno je mnogo važnih procesa, a najvažniji od njih, od sada pa nadalje, zove se Republika Srpska i mislim da ljudi to razumiju. Mi u SNSD-u pokušavamo svoju priču da pozicioniramo duboku u narod i trudićemo se da imamo sponu sa građanima”, istakla je Cvijanovićeva, navodeći da SNSD neće izgubiti izbore.

Ona je sinoć za ATV rekla da je “predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik čovjek sa apsolutno ozbiljnom patriotskom političkom pričom i dostupan svakom čovjeku”.

“Predsjednika RS opisala bih kao snažnog i neustrašivog čovjeka koji ima jasan cilj, razumije način na koji moramo doći do tog cilja, ali i koji ima preveliku širinu za nekog ko je tako visoko pozicioniran i to je nešto posebno. Ja nemam takvu karakternu osobinu, sa tom ogromnom širinom iako i ja volim da integrišem ljude”, rekla je ona.

Na pitanje “da li će Republika Srpska biti nezavisna država”, Cvijanovićeva je rekla da vjeruje da hoće, a kada će to biti zavisi kako se poslažu određene okolnosti, i domaće i međunarodne.

“Uopšte ne mislim da to treba da stoji na dnevnom redu kao stvar koju morate da radite. Mislim da će doći do atrofije BiH i da će to biti rezultat pravljenja nekih drugih odnosa, a ne zato što to treba držati kao politički cilj”, ocijenila je Cvijanović.

Na pitanje kako bi opisala člana Predsjedništva BiH iz RS Mladena Ivanića, Cvijanovićeva je rekla da ga vidi kao čovjeka “koji se sklanja od problema, sjedi negdje sa strane i pokušava da ubere neki poen”.

“Ne doživljavam ga kao čovjeka koji bi u nekoj situaciji zasukao rukave i nešto uradio. On pobjegne, kao kada je bila poplava – ode u banju ili se skloni, kao u nekoj drugoj situaciji, pa poslije tri dana to komentariše. Ne djeluje mi kao čovjek koji će zasukati rukave”, rekla je Cvijanović. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,