Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Cvijanović o Isakovim izjavama: Navikli smo da slušamo izjave koje spadaju u domen naučne fantastike

Preuzmite sliku

Članica Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović poručila je da je red da se svi vrate u okvire svojih nadležnosti i da davanje bombastičnih izjava, poput izjave federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka, ne služi ničemu, osim zabavi.

“Navikli smo od ministra unutrašnjih poslova FBiH da slušamo ove izjave koje spadaju u domen naučne fantastike i služe za zabavljanje naroda”, izjavila je Cvijanović.

Vezano | Isak poručio Dodiku: Ako proglasiš nezavisnost u 11 sati, u 11:01 ćeš biti iza rešetaka 

Ministar unutrašnjih poslova FBiH, Ramo Isak, ranije je reagovao na nove najave predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika, kako će krenuti u otcjepljenje entiteta, ukoliko visoki predstavnik, Christian Schmidt nametne rješenja koja bi se ticala pitanja raspolaganja državnom imovinom.

Dodik je otišao korak dalje, te je u jednom od medijskih nastupa, iznio i plan funkcionisanja entiteta Republika Srpska, ukoliko se realizuju njegove najave.

Ministar Isak mu je, između ostalog, poručio “Milorade, ako visoki predstavnik Christian Schmidt nametne Zakon o državnoj imovini BiH u 17. 00 sati, a ti proglasiš nezavisnost u 11.00 sati – u 11.01 sati završit ćeš iza rešetaka. To ti garantujem. Pa izvoli.”

Podsjetimo da zvaničnici u Republici Srpskoj, bar oni na rukovodećim pozicijama, ne priznaju odluke, niti poziciju visokog predstavnika u BiH, Christiana Schmidta, zbog čega se pred Sudom BiH vodi i proces protiv predsjednika entiteta, Milorada Dodika.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje