Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Cvijanović i Višković se obrušili na sutkinju u predmetu Dodik: “Ovo je kraj BiH, budite sigurni”

Preuzmite sliku

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović te premijer Republike Srpske Radovan Višković, napustili su ročište Miloradu Dodiku koje se održava u Sudu BiH. Oboje su napali novu sutkinju u predmetu, postupak nazvali političkim progonom, a Višković je otišao i korak dalje te je poručio da je ovo “kraj BiH”.

Cvijanović je kazala da stranama u postupku nije dostavljena informacija o promjeni sudije nakon što je dosadašnji postupajući sudija Mirsad Strika otišao u penziju.

Ja imam pravo da sumnjam da je on bio pod pritiskom da nešto uradi što kao pravnik nije mogao da uradi. Nije htio da pristane na tako nešto i onda odlučio sam da se sjeti i za par mjeseci ide u penziju. I prije tri mjeseca kada je počela ova lakrdija znao je kada će u penziju”, kazala je Cvijanović.

Također, Cvijanović je pozvala da se istraži da li je nova sutkinja u ovom predmetu bila ranije politički angažovana.

“Sumnjam da je gospođa sudija koja je preuzela ovaj predmet dobila nalog da radi što prethodni nije htio da radi”, dodala je Cvijanović.

Baš kao i Cvijanović tako se i Višković se obrušio na novu sutkinju Senu Uzunović i ponovio iste stavove u vezi prethodnog sudije Mirsada Strika. Optužio je novu sutkinju da je bila “visokopozicionirana u stranačkim organima SDA” te da ne bi mogla da učestvuje u jednom ovakvom predmetu.

“Ovo je kraj Bosne i Hercegovine i tako će biti, budite sigurni”, kazao je Višković.

Drugi SNSD-ovi ili koaliconi funkcioneri su okrivili i Amerikance da stoje iza ovoga.

Ročište je u toku. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje