Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Crnadak u zvaničnoj posjeti Brazilu

Preuzmite sliku

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak boravit će od 2. do 5. oktobra u zvaničnoj posjeti Brazilu gdje će razgovarati s ministrom vanjskih poslova Brazila Aloysiom Nunes Ferreirom.

Predviđeno je da se sastane i s predsjednikom Senata Brazila Euniciom de Oliveirom, ali i s drugim visokim zvaničnicima.

Na sastancima će biti razmjenjena mišljenja i prijedlozi za razvoj i unapređenje odnosa između dviju zemalja na bilaterarnom i multilaterarnom planu, kao i ugovornom regulisanju odnosa. Posebno će biti govora o razvoju privrednih veza i saradnje na ekonomskom planu, kao i ugovornom regulisanju odnosa u ovoj oblasti.

U cilju nastavka saradnje, Crnadak će tokom zvanične posjete Brazilu potpisati memorandum o razumijenjavanju za uspostavljanje političkih konsultacija o pitanjima od zajedničkog interesa ministarstava vanjskih poslova BiH i Brazila kao i memorandum o međusobnoj saradnji u oblasti diplomatske obuke dvaju ministarstava, najavljeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,