Srijeda, 12. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Čović u Orašju glasao na izborima za Evropski parlament

Preuzmite sliku

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) Dragan Čović u nedjelju ujutro je glasao na izborima za Evropski parlament.

U Školskom centru fra “Martina Nedića” u Orašju u prisustvu zamjenice predsjednika i predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjane Krišto te dopredsjednice i zastupnice u Zastupničkom domu PS BiH Darijane Filipović.

U izjavi za medije nakon glasanja, predsjednik HDZ-a BiH je izrazio očekivanja da će danas građanke i građani Bosne i Hercegovine prepoznati značaj glasanja za Evropski parlament.

– Danas smo u prigodi dati svoj glas za Evropski parlament, a to je posebna privilegija za nas u Bosni i Hercegovini i drago mi je da taj čin vežemo za Orašje. Ovih dana smo bili u prigodi biti ovdje u Orašju, i predsjedateljica Vijeća ministara Borjana Krišto i naša državna zastupnica Darijana Filipović, te zajedno s brojnim prijateljima smo se opredijelili i vrlo jasno definirali svoj put ka Evropskoj uniji.

Da nije bilo predsjedavajuće Vijeća ministara i puno onih koji su pomagali gospodinu Plenkoviću teško da bi mi danas otvarali pregovaračke procese i pripremili se za njih u Bosni i Hercegovini i zbog toga mislim da je ovo značajno za nas i da imamo svoj glas u Evropskom parlamentu. Vjerujem da će to prepoznati svi građanke i građani Bosne i Hercegovini – kazao je Čović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje