Nedjelja, 23. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Čengić: Današnje glasanje za Dom naroda BiH je pokazatelj velikog nepoštovanja prema SDP-u

Preuzmite sliku

Delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Irfan Čengić kazao je da SDP nema niti jednog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, te da je današnje glasanje veliko nepoštivanje te partije od ostalih stranaka u koaliciji.

“Trudim se da se ne miješam u proces pregovora. Mi sva mjesta ustupamo drugima da bi imali koaliciju, dok manje stranke iskorištavaju priliku”, kazao je Čengić.U prošlom mandatu su, kazao je, imali jednog delegata, Denisa Bećirovića.

Na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani su članovi Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Federacije BiH, pet Bošnjaka i pet Hrvata.

Procedura izbora je izvršena u nastavku konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, a sve treba da ovjeri Centralna izborna komisija BiH.

Iz reda Bošnjaka su izabrani: Safet Softić (SDA), Šefik Džaferović (SDA), Džemal Smajić (SBiH), Kemal Ademović (Narod i Pravda) te Dženan Đonlagić (Demokratska fronta).

Pet izabranih Hrvata su: Zlatko Miletić (Za nove generacije), Marina Pendeš, Dragan Čović i Zdenko Ćosić, svi iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, kao i Ilija Cvitanović (HDZ 1990).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,