Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Borci blokirali ulicu ispred Parlamenta FBiH u Sarajevu, poručili da imaju tajni plan

Preuzmite sliku

Blizu stotinu demoblisanih boraca koji protestuju u Sarajevu blokiralo je cestu ispred zgrade Parlamenta FBiH. Saobraćaj je potpuno obustavljen.

Bivši borci stoje mirno, bez ikakvih povika. Očekuje se da će im se pridružiti još boraca iz Hercegovine i drugih gradova FBiH, kako je to ranije najavljeno.

“Mi ćemo riješiti svoju sudbinu u ovoj državi za koju smo gladni krvarili. Puštat ćemo samo vozila Hitne pomoći. Postoji tajni plan, primijenit ćemo ga kada bude potrebno”, kazao je okupljenima jedan od boraca.

Zgrada Parlamenta je, kao i obično kada se održavaju protesti, zaštićena metalnom ogradom i čuvaju je policijski službenici. Angažovana je i specijalna policija, ali se oni za sada nalaze na kraju ulice, piše portal Klix.ba.

Nije poznato da li u zgradi Parlamenta ima ikoga od parlamentaraca ko bi primio borce.

Bivši borci zahtijevaju zakazivanje sjednice na kojoj će biti usvojen Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica. Kazali su kako više ne vjeruju ispraznim riječima, već sva obećanja traže napismeno.

Za danas su najavljene i druge blokade, ali borci nisu željeli reći koje dijelove FBiH planiraju blokirati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje