Subota, 15. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bivša žena Košarca traži sankcije za Sanju Vulić: Ko joj daje pravo da bezočno laže

Preuzmite sliku

Sanja Stanković, bivša supruga ministra u Vijeću ministara BiH Staše Košarca, poslala je pismo Predstavničkom domu BiH u kojem traži sankcije protiv poslanice i stranačke koleginice ministra Košarca Sanje Vulić.

Ponukana izjavama Sanje Vulić na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine, prilikom rasprave o Prijedlogu rezolucije o sprečavanju svih oblika nasilja nad ženama i uznemiravanju žena u BiH, o slučaju nasilja u porodici Košarac, Stanković zahtjeva da se shodno Kodeksu o ponašanju poslanika i delegata u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine – poslanik Sanja Vulić odgovarajuće i sankcioniše.

“U vremenu kada gotovo svakodnevno svjedočimo nasilju nad ženama, u vremenu kada, nažalost, sahranjujemo žene žrtve nasilja – drznuti se i iznositi laži o ženi koja je preživjela nasilje – više je nego sramotno! Ozbiljan političar, parlamentarac, pri tom još i žena – ne bi smio sebi dozvoliti ad hoc iznošenje podataka, improvizovano i bez provjere o bilo čemu, a kamoli o nasilju. Ko treba podsjetiti Sanju Vulić da nasilje može biti staro, ali ne i zastarjelo?!

Ko joj daje pravo da moje preživljeno fizičko i psihičko nasilje pripisuje konstrukciji i kuhinji pojedinih aktera?! Ko joj daje pravo da bezočno laže o mom svjedočenju pred Komisijom za utvrđivanje stanja u pravosuđu BiH Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine”, navodi Stanković u pismu upućenom Parlamentu BiH.

Podsjetimo na sjednici održanoj krajem augusta Vulić je stala u odbranu Košarca govoreći da je priča i nasilju u porodici dok je bio u braku sa Sanjom Stanković iskontruisana.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje