Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

BiH: Pojačana frekvencija vozila na većini putnih pravaca, nužna veoma oprezna vožnja

Preuzmite sliku

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, u Bosni i Hercegovini, pojačana je frekvencija vozila u oba smjera. Na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Gabela Polje i Deleuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, a na prelazima Bosanski Brod i Bijača kolona vozila je na ulazu u zemlju, javlja Anadolu Agency (AA).

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Pojačana je frekvencija vozila na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini. Posebno se izdvaja magistralni put Sarajevo – Mostar, gdje su se dodatno kolone formirale i u mjestu Vrapčići (Jablanica – Mostar), zbog uviđaja saobraćajne nezgode koja se dogodila jutros.

”Molimo sve vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da se na vrijeme informišu o stanju na cestama i graničnim prelazima“, pozvali su iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK).

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever – Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla – Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Srebrenik – Orašje, Doboj – Rudanka i Stolac – Hutovo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje