Srijeda, 28. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

BHT mijenja programsku šemu zbog koronavirusa, biće prilagođen učenicima

Preuzmite sliku

Neke od redovnih emisija neće biti emitirane, dok će druge imati promijenjen koncept i nove termine, naveli su iz ove TV-kuće

 U skladu sa dešavanjima vezanim za pandemiju koronavirusa, Radiotelevizija Bosne i Hercegovine obavještava gledatelje da će od ponedjeljka 16. 3. 2020. doći do izmjena u programskoj šemi BHT1.

Neke od redovnih emisija neće biti emitirane, dok će druge imati promijenjen koncept i nove termine, saopštili su iz BHRT-a.

Radiotelevizija Bosne i Hercegovine će sve kapacitete angažirati kako bismo za vas pripremali najnovije i najvažnije informacije o koronavirusu, kako u našoj zemlji, tako i u regionu i svijetu.

Posebne programske cjeline će biti emitirane u okviru Jutarnjeg programa i informativnih emisija, a svaki dan od 17 sati ćemo realizirati i specijalnu emisiju „Koronavirus u BiH“ sa najnovijim vijestima, važnim informacijama, analizama i preporukama uz učešće relevantnih sagovornika.
Dok traje obustava nastave u BiH, BHT1 će svakim radnim danom u 9:30 emitirati emisiju Domaća zadaća, sa gradivom za učenike nižih razreda osnovnih škola.

Za učenike viših razreda pripremamo Domaću zadaću specijal, svakim radnim danom u 12:30.

Specijalne emisije će pratiti nastavni plan i program iz fizike, matematike, biologije, hemije i geografije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje