Četvrtak, 20. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

BHRT i FTV potpisali sporazum o saradnji: Predstavlja korak u rješavanju nikada teže situacije

Preuzmite sliku

Generalni direktori Radiotelevizije Bosne i Hercegovine Belmin Karamehmedović i generlani direktor Federalne televizije Džemal Šabić potpisali su sporazum o poslovnoj saradnji, uz posredovanje državnog Ministarstva prometa i veza.

„Ovaj sporazum predstavlja korak u rješavanju nikada teže situacije u kojoj se našao BHRT. Nakon agonije i neizvjesnosti za ovu medijsku kuću i radnike koja je trajala pola godine, sredstva prikupljena na računu Elektroprivrede BiH od RTV takse biće raspoređena idućih dana“, saopštio je Upravni odbor BHRT-a.

Dodaje se da će nakon potpisivanja ovog sporazuma i doznačavanja novca na račun BHRT-a radnicima biti isplaćena plata, a dogovoreni su i budući, međusobni odnosi i obveze između BHRT-a i FTV-a.

Pored sporazuma o saradnji generalni direktor BHRT-a i FTV-a potpisali su i aneks ugovora s Elektroprivredom BiH o prikupljanju RTV takse.

„BHRT zahvaljuje ministru prometa i veza BiH Edinu Forti na posredovanju i traženju rješenja, kao i svim drugim akterima koji su do sada bili podrška BHRT-u“, dodaje se u saopštenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,