Nedjelja, 16. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

BH Telecom upozorava korisnike: Ne odgovarajte na nepoznate pozive sa numeracije +216

Preuzmite sliku

Jučer u poslijepodnevnim satima je evidentirano nekoliko prijava korisnika mobilne mreže koji su prijavili propuštene pozive sa različitih numeracija iz bloka +216* koje pripadaju Tunisu. Ova zloupotreba poznata je pod nazivom „Wangiri“ pozivi i cilj je uzvraćanje poziva čime se korisniku generišu veći troškovi.

Upozoravamo korisnike BH Mobile mreže da ne uzvraćaju poziv na nepoznate inostrane brojeve sa kojih su registrovani propušteni pozivi. Propušteni pozivi predstavljaju pokušaj zloupotrebe i isti ne stvaraju trošak korisnicima ukoliko ne uzvrate poziv na broj koji ih je pozvao.

BH Telecom je već poduzeo potrebne aktivnosti na blokiranju prijavljenih brojeva, a korisnike molimo za dodatni oprez obzirom da je riječ o pozivnim brojevima sa visokom cijenom poziva te bi eventualno pozivanje ovih brojeva ili slanje poruke moglo prouzrokovati neželjene troškove korisnicima.

Molimo korisnike da ne odgovaraju na propuštene pozive sa nepoznatih brojeva navedene numeracije te da sve slične propuštene pozive prijave na besplatni servisni broj podrške korisnicima 1444. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,