Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. građani razočarani: Privatizovana gradska plaža u Neumu, za ležaljke i suncobrane po danu 12 KM!

Preuzmite sliku

Jedini bh. grad na Jadranskom moru Neum pun je posjetilaca iz svih krajeva BiH, ali i svijeta. No, mnogi gosti, naročito iz BiH ostali su zatečeni uvedenim „novinama na plaži“.

Naime, redakciji Patrije javio se Mustafa Hadžić koji godinama unazad s porodicom ljetuje u Neumu. Zbog neplanirane situacije koju su imali na plaži tokom boravka i koja je iziskivala dodatne troškove bili su prinuđeni skratiti ljetovanje. Mustafa objašnjava da su planirali ostati sedam dana na moru, ali su ipak ostali četiri.

– Razlog tome je činjenica, a o kojoj sam razgovarao sa brojnim porodicama koje su doživjele isto to i bile jako nezadovoljne, da su nekom čudnom odlukom nadležni koncesiju nad gradskom plažom dodijelili jednom od hotela koji je to maksimalno zloupotrijebio i cijelom dužinom plaže na kojoj smo odmarali poredali su ležaljke koje se naplaćuju 6 KM po danu koliko koštaju i suncobrani – kaže Mustafa.

  • Na fotografijama koje smo dobili vide se poredane ležaljke i uz sami rub obale uz more. Mjesta za peškir ili vlastitu ležaljku nema. Gosti su primorani iznjamljivati hotelske ležaljke i suncobrane.

    – Za četiri dana potrošili smo budžet za ljetovanje i jedino što nam je preostalo je da spakujemo kofere i razočarani napustimo Neum u koji teško da ćemo se ponovo vratiti. Isto je uradilo još nekoliko Bosanaca i Hercegovaca. Nažalost, na ovaj način šalje se loša slika i poruka da je Neum grad samo za ljetovanje bogatih – kaže Mustafa.

    Stoga, ukoliko se pripremate za ljetovanje u ovom gradu ili ponesite višak novca ili promijenite destinaciju.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,