Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. državljanin uhapšen zbog krijumčarenja šest državljana Pakistana

Preuzmite sliku

Pripadnici Granične policije BiH, 16. augusta 2023. godine, lišili su slobode državljanina Bosne i Hercegovine, A.Š. (1980.), nakon što je otkriven u krijumčarenju šest osoba afroazijskog porijekla koje su nezakonito ušle na teritorij BiH iz pravca Crne Gore.

Krijumčarenje je spriječeno u mjestu Međurječje na području Čajniča i to nakon policijske potjere za putničkim motornim vozilom Toyota, bh. nacionalnih oznaka, budući da se vozač prethodno oglušio na naredbe policijskih službenika da zaustavi vozilo.

Vozilo je sustignuto i u istome je zatečeno šest stranih državljana koji nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u Upitnicima za migrante su izjavili da dolaze iz Pakistana.

O događaju su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim je naredbama vozač A.Š. lišen slobode i ispitan u svojstvu osumnjičenog, dok su vozilo i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti.

Strani državljani su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje. Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Krijumčarenje osoba bit će dostavljen Tužilaštvu BiH u redovnoj proceduri.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje