Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Benjamina Karić zbog filma “Sarajevo Safari” podnosi krivičnu prijavu protiv sijača smrti u Sarajevu

Preuzmite sliku

Gradonačenica Sarajeva Benjamina Karić najavila je podnošenje krivične prijave “protiv NN lica koja su sijala smrt po Sarajevu i njihovih pomagača” što je predstavljeno u dokumentarcu “Sarajevo Safari”.

“Sve nas je pogodila tema dokumetarnog filma “Sarajevo safari” koji govori o lovcima na ljudske glave koji su plaćali da tokom opsade Sarajeva pucaju po nedužnim civilima. Dodatno zabrinjava reakcija gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića koji umjesto da uputi poziv da se navedena zlodjela istraže, najavljuje podnošenje krivične prijave protiv režisera Mirana Zupaniča. Uradit ću sve ono što smatram ispravnim, a to je podnošenje krivične prijave protiv NN lica koja su sijala smrt po Sarajevu i njihovih pomagača”, napisala je gradonačelnica na svom Facebook profilu.


Zbog prirode zločina, dodala je, Grad Sarajevo će se obratiti Sektoru za međunarodnu operativnu policijsku saradnju pri Direkciji za koordinaciju policijskih tijela u Bosni i Hercegovini, “te tražiti uključenje Interpola i Europola u istragu ovih užasnih zlodjela”.

Film “Sarajevo Safari” donosi brutalnu priču o slabo poznatom fenomenu “lova na ljude”, odnosno o bogatim strancima koji su plaćali visoke naknade za priliku da pucaju na stanovnike opkoljenog Sarajeva.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje