Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bećirović u Živinicama: U diplomatiji prednost dati sposobnim ljudima a ne stranačkim poslušnicima

Preuzmite sliku

Prof. dr. Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH razgovarao je sa brojnim građankama i građanima Živinica. U sadržajnom i prijateljskom dijalogu Bećirović je, između ostalog, poručio:

“Moramo jačati ostvarena prijateljstva, graditi nova gdje možemo i čuvati dostojanstvo naše države. Stabilnost države se ne čuva svađom već saradnjom i partnerstvom sa našim ključnim saveznicima. Bosna i Hercegovina treba ozbiljnu diplomatiju, posebno ekonomsku, u koju ćemo slati najsposobnije ljude a ne stranačke poslušnike bez znanja i iskustva. U turbulentnim globalnim kretanjima za našu zemlju je od izuzetne važnosti kreiranje ozbiljne vanjske politike i ubrzano kretanje prema punopravnom članstvu u EU i NATO-u. Treba nam snažno i iskreno okretanje prema Zapadu koje neće biti deklarativno. To mora biti usmjeravanje cijelog društva prema demokratskim vrijednostima, standardima i principima,“, istaknuo je dr. Bećirović i dodao:

  • “Drugi oktobar je posljednja prilika da zaustavimo negativne trendove u zemlji. Ljudi ne zaslužuju još četiri godine ekonomskog i političkog propadanja kojeg smo gledali u prethodnom periodu. Došlo je vrijeme za pozitivne demokratske promjene. Ovo je prilika za sve ljude u našoj zemlji da krenemo naprijed. Uvjeren sam da ujedinjeni oko strateških ciljeva možemo povesti državu Bosnu i Hercegovinu do dugo iščekivane sigurnosti, integracija i ekonomskog razvoja. Ujedinjeni možemo vratiti solidarnost, pravdu i jednake zakone za sve“, istaknuo je dr. Bećirović tokom razgovora sa brojnim građanima Živinica, te naveo kako država Bosna i Hercegovina ima duboke korijene i snažne antifašističke temelje.

    “Aktuelni vlastodršci očigledno ne razumiju društvene procese. Ne smijemo ponavljati grešku režimskih političara koji misle da je historija počela od njih. Sažeta ocjena prošlosti ove zemlje može se iskazati u jednoj rečenici koja glasi: Sva velika djela u dugoj historiji ove zemlje uradili smo zajedno, sve velike tragedije počinjene su od zlotvora koji su pokušali da ne budemo zajedno. Naše jedinstvo u različitosti je šansa, bogatstvo i vrijednost. I zato, ne zaboravimo, samo ujedinjeni imamo šansu u 21. stoljeću, razjedinjeni i posvađani osuđeni smo na izolaciju siromaštvo i propadanje,” zaključio je kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,