Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bećirović na prijemu za Dan nezavisnosti BiH: Nema dileme čelnici iz RS-a rade prema instrukcijama Moskve

Preuzmite sliku

Nema dileme da čelnici iz RS-a rade prema instrukcijama Moskve i njihov zajednički cilj je blokirati sve što našu državu vodi ka funkcionalnoj liberalnoj demokratiji, rekao je Bećirović.

U sarajevskoj Vijećnici je počeo prijem povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Prijem organiziraju članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i dr. Denis Bećirović.

Budimo ponosni na prvih 1075 godina od kako se zemlja Bosna spominje u historijskim izvorima. Nakon ovog milenijskog puta ne možemo nazad, samo naprijed. Ispred nas je euroatlantska i evropska budućnost BiH. Skretanje s te putanje imalo bi fatalne posljedice.

BiH je punopravna članica UN-a, Vijeća Evrope, OSCE-a te je država koja se nalazi pred vratima EU i NATO saveza. To su međunarodne i punopravne činjenice kojih separatisti trebaju biti svjesni. Oni moraju napokon shvatiti da entiteti nikada nisu niti će ikada imati međunarodni subjektivitet,” rekao je Bećirović.

“Oni koji su mislili da mogu mimo svih demokratskih principa praviti državu unutar države BiH završili su kao pravosnažno presuđeni zločinci,” dodao je Bećirović te istakao da će tako završiti svi oni koji eventualno ponovo pokušaju koračati stazama presuđenih ratnih zločinaca.

“Zašto separatistički orijentisanim političarima smeta prisustvo međunarodne zajednice, zašto su protiv stranaca u komisiji za nacionalne spomenike, zašto su protiv sudija Ustavnog suda BiH koje imenuje predsjednik Evropskog suda za ljudska prava, zašto su protiv ureda visokog predstavnika u BiH?

Ništa nije slučajno, oni koji to zagovaraju imaju opasne namjene prema BiH. Tačno je da oni žele jačanje uticaja Rusije. Zbog toga je predsjednik RS-a poručio da “cijeli svijet treba Putinov pristup da bi se obuzdao nakaradni liberalni Zapad i EU”.

“Nema dileme da čelnici iz RS-a rade prema instrukcijama Moskve i njihov zajednički cilj je blokirati sve što našu državu vodi ka funkcionalnoj liberalnoj demokratiji,” rekao je Bećirović. (Oslobodjenje)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje