Nedjelja, 25. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bećirović i Sarrazin o nastavku reformskog procesa na evropskom putu BiH

Preuzmite sliku

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović primio je specijalnog izaslanika Vlade Savezne Republike Njemačke za zapadni Balkan Manuela Sarrazina.

Bećirović je, uz riječi dobrodošlice, izrazio zadovoljstvo ukupnim bilateralnim odnosimа Bosne i Hercegovine i Njemačke, ocijenivši da su institucionalna saradnja i intenzitet posjeta na visokom nivou.

Ponovio je zahvalnost za pozicioniranje Bosne i Hercegovine visoko na njemačkoj političkoj agendi po pitanju evropskih integracija.

Ocijenio je da njemačka podrška reformskim i integracionim procesima u Bosni i Hercegovini ima izuzetnu važnost na bh. političkoj sceni.

Govoreći o evropskom putu Bosne i Hercegovine, specijalni izaslanik Sarrazin je naglasio važnost fokusa djelovanja na provođenju reformi i ispunjenju 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije.

Specijalni izaslanik Sarrazin je rekao da će Njemačka nastaviti pružati podršku Bosni i Hercegovini i zemljama regije putem Berlinskog procesa, s ciljem približavanja ovih zemalja Evropskoj uniji.

Bećirović je pozdravio angažman prijateljske Njemačke na evropskom putu Bosne i Hercegovine i zemalja regije.

Istakao je važnost nastavka reformskog procesa u Bosni i Hercegovini i regionalne saradnje s ciljem ekonomskog napretka, usvajanja zelene agende, stabilnosti i prosperiteta, a koji su prioriteti i fokus djelovanja i zemljama Evropske unije.

U ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, sastanku je prisustvovao savjetnik Vanja Filipović, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje