Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bećirović danas putuje u London: Sastat će se sa svjedocima Dejtonskog mirovnog sporazuma

Preuzmite sliku

 Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović boravit će u radnoj posjeti Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske od 2. do 5. jula.

Bećirović će se u Londonu sastati sa visokim političkim zvaničnicima Ujedinjenog Kraljevstva, zemlje svjedoka Dejtonskog mirovnog sporazuma, s kojima će razgovarati o ugrožavanju mira i sigurnosti u Bosni i Hercegovini, kao i o jačanju saradnje Bosne i Hercegovine sa Ujedinjenim Kraljevstvom, saopćeno je iz njegovog kabineta.

Između ostalih, planirani su susreti sa specijalnim izaslanikom UK za zapadni Balkan lordom Stuartom Peachom, ministrom vanjskih poslova UK Jamesom Cleverlyjem, ministrom Oružanih snaga UK Jamesom Heappeyjem, članicom Doma lordova Velike Britanije baronesom Arminkom Helić, grupom članova Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva, uključujući predsjedavajuću Izborne komisije za vanjske poslove Aliciu Kearns, drugim UK zvaničnicima, te predstavnicima bosanskohercegovačke dijaspore.

Tokom radne posjete Ujedinjenom Kraljevstvu član predsjedništva BiH, Denis Bećirović održat će i govor u povodu obilježavanja Dana sjećanja na genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici u Lancaster Houseu u Londonu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje