Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Banja Luka: Iz jedne porodice preminule tri osobe od posljedica korona virusa

Preuzmite sliku

Sinoć je preminuo u Banjaluci muškarac srednjih godina, a u protekle dvije sedmice preminuli su mu i otac i majka. Radi se o troje lica iz iste porodice koji su preminuli od virusa korona. Ovo kažem jer se ovi tragični događaji ne dešavaju na nekom drugom kontinentu negdje daleko od nasu nekom filmu nego tu oko nas, rekao je danas Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, javlja Anadolu Agency (AA).

“Potrebno je da nudemo oprezni, ovo se ne dešava nekom drugom. Svaki put kad pomislite da idete na okupljanje, da negdje zabroravite sve mjere i preporuke, pomislite i na to da neko može da oboli, a nažalost i da umre”, rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima u proteklih par dana postoji razlog za blagi optimizam, jer je broj novooboljelih nešto manji na dnevnom nivou.

“U Banjaluci su se susrele krivulja broja koji su ozdravili i onih koji su još uvijek bolesni, ali to se mora još pratiti”, naveo je Radojičić nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

On je pozvao građane da poštuju propisane mjere i dodao da sutra ne važi zabrana kretanja za mlađe od 65 godina, jer je starijim od 65 danas bilo dozvoljeno kretanje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje