Petak, 24. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Arnel Isak tvrdi da nije učestvovao u tuči: “Kompletna priča iscenirala i podvalila novinarima”

Preuzmite sliku

“Očigledno je kako se tri dana izmišljao scenario za 9. april, a onda kompletna priča podvalila novinarima”

Nakon tendencioznih objava na portalima u kojima mi se, kao federalnom zastupniku, pokušava pripisati da sam akter tuča, dužan sam reagirati i postaviti nekoliko pitanja Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona, ali i kazati neke činjenice koje ne odgovaraju napisima u medijima, javio je zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Isak se oglasio nakon medijskih napisa da su brat i on pretukli mladića u gluho doba noći na benzinskoj pumpi u Zenici.

Naime, dodat će, jedina istina koja odgovara navedenom događaju je kako su kobne večeri na benzinsku pumpu došli mladići koji su napali i povrijedili radnika pumpe, o čemu svjedoči i medicinska dokumentacija jer je radnik zbrinut u SHMP Zenica nakon napada.

“Navodi se da je radnik napadnut bez ikakvog razloga i povoda, a napadu je prethodilo grubo vrijeđanje i narušavanje javnog reda i mira.
Postavlja se pitanje zbog čega su ovaj veoma bitan detalj izbjegli kazati u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, posebno ako se uzme u obzir da su upravo takve izjave dali i ostali svjedoci nemilog događaja? Dakle, prema saznanjima koja imam, do danas su svi svjedoci ovog nemilog događaja dali izjave, a koje su potpuna suprotnost od informacija koje je MUP ZDK dao medijima”, piše Isak na društvenim mrežama.

Međutim, ističe, to nije jedina “slučajnost”.

“Ostaje pitanje zbog čega ova vijest nije objavljena na stranici MUPZDK, odnosno gdje je nestao bilten od te večeri sa stranice MUP-a, da bi se tri dana nakon toga policija za medije najednom oglasila o navedenom slučaju i jedinog krivca za to vidjeli u svjedoku, osobi koja je pozvala policiju, federalnom zastupniku i suprugu vlasnice pumpe?”, navodi Isak.

Pita se: “Zbog čega pojedinci iz MUPZDK, kada su već odlučili otkriti identitet novinarima aktera navodne tuče gdje u sve navedeno uključuju mene kao učesnika, iako sam svemu samo svjedočio, nije otkrili i identitet onih koji su napali radnika benzinske pumpe i koji je bio prinuđen braniti se?”

Posebno želi naglasiti da zasigurno ne bi nanio nekome teže tjelesne povrede, a potom insistirao da se pozove policija.

“Dakle, upravo sam lično ja insistirao da se pozove policija kako bi intervenisali zbog navedenog incidenta.

Zanimljivo je i to kako se sve odigralo u 3 sata, a da se nekoliko sati nakon ispitivanja u MUP izazivač incidenta javlja u hitnu pomoć?! Da li su te povrede, ako zaista postoje, možda nastale za vrijeme njegovog ispitivanja ili?”, kazuje zastupnik i dodaje:

“Ovaj očigledno ciljani, svjesni i orkestrirani napad na moje ime i prezime, u vremenima kada se borimo za opstanak države i njenih teritorija, neće me pokolebati da se politikom bavim još snažnije i srčanije. Očigledno je nekome zasmetala i današnja ponosna šetnja kojoj sam prisustvovao pa se u nedostatku argumenata neko zaigrao sa mojim imenom i prezimenom”.

Vezano | Sinovi Rame Isaka, Arnel i Aldin učestvovali u fizičkom obračunu, jedna osoba teže povrijeđena 

Postavlja pitanje i zbog čega bi neko izazivao tučnjave na vlastitoj benzinskoj pumpi ili bi svako, kako sam to učinio i on, pozvao policiju kako bi se spriječilo eskaliranje incidenta?!

Ističe da su neobjektivno informisanje od strane MUPZDK i izvrtanje činjenica od strane onih koji trebaju biti na strani građana i istine još jedna potvrda opravdanosti odluke Ustavnog suda i pokazatelj da policijom MUPZDK pod hitno trebaju početi upravljati oni koji su izabrani u skladu sa zakonom i posjeduju za to znanje, iskustvo i kompetencije.

Na kraju, poziva Tužilaštvo ZDK da ispita na koji način “cure” neprovjerene i polovične informacije iz ozbiljne agencije kakva je MUPZDK, te gdje je nestao bilten od 9. aprila sa stranice MUP-a ZDK?

“Očigledno je kako se tri dana izmišljao scenario za 9. april, a onda kompletna priča podvalila novinarima budući da apsolutno demantujem kako sam ja ili bilo koji sin od Rame Isaka učestvovao u tuči, a pogotovo ne nanio teže tjelesne povrede.
Vjerujem da će nadležni organi podhitno otkriti ko je režirao ovu predstavu za javnost, a da će MUP ZDK već naredne sedmice preuzeti odgovorni i oni na strani istine i poštenih građana”, javio je Isak na društvenim mrežama.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje